marekzu, małe lusterka nie świadczą one liftingu. Ja mam octavke z `99 i mam prawe małe lusterko.
Światła do jazdy dziennej w Octavia II
Zwiń
X
-
Światła do jazdy dziennej w Octavia II
Witam.
Już niedługo będę jeździł nową Octawką Elegance
Moje pytanie jest związane z tym, że mam zamówione ksenony i trochę szkoda mi ich używać przez cały czas w dzień tym bardziej, że sporo jeżdżę. Osobiście zawsze jeżdże na światłach i dlatego moje pytanie:
Czy ktoś się orientuje czy są jakieś swiatła dzienne dedykowane do Octawki, a jeżeli nie to czy ktoś może montował coś co przyzwoicie wygląda i nie psuje wyglądu?Octavia 2.0 BKD
-
-
od razu na poczatku sorry za OT, ale o co chodzi z tym:
Zamieszczone przez adeksmam zamówione ksenony i trochę szkoda mi ich używać przez cały czas w dzień tym bardziej, że sporo jeżdżę
nie moge tego zrozumiec :?
[ Dodano: Czw 15 Mar, 07 20:25 ]
nie pierwszy raz slysze taki glos i dlatego pytam, zwyklych reflektorow nie szkoda a z xenonami jest inaczej :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No niby tak, ale... Robię około 60 tys rocznie co daje mi około 850 godzin za kierownicą i to głównie w dzień. Słyszałem, że ksenony też sie wypalają (podobno 3000 h nominalny czas pracy - nie jestem pewien) i dlatego moje pytanie.
Światła te wziąłem bo wiem, że w nocy nie mają porównania dla zwykłych - nie wziąłem ich dla bajeru...Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie pierwszy raz slysze taki glos i dlatego pytam, zwyklych reflektorow nie szkoda a z xenonami jest inaczej :?:
Proponuje kolego abys obok lusterek zamontowal sobie dwie lampy karbidowe - takze w nocy beda jak znalazl - szkoda fajoskich xenonow do swiecenianasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adeksRobię około 60 tys rocznie co daje mi około 850 godzin za kierownicą
realnie w Polsce max co wyjdzie (sporo tras) 40-50km/h srednia z tego dystansu co daje 1500h za kierownica auta rocznie. Wiec teoretycznie wychodzi jedna wymiana dwoch palnikow na dwa lata - koszt palnika to 150zl - normalnie trzeba kredyt brac ...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Widzę, że nie czytaliście mojego pytania dokładnie. :|
Pytałem czy ktoś wie o światłach dedykowanych do Oktawki, a wy tutaj rozpoczynacie mi wywody na temat bajeranctwa ksenonów - załóżcie topic w Ogólne pod tytułem "Ksenony - bajeranckie lub nie" :diabelski_usmiech Ja prosiłem o konkretną odpowiedź, a wy piszecie co Wam pasuje :?Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasja mam xenony i jeżdże około 80tys rocznie i non stop na światłach juz ponad dwa lata i nic sie nie dzieje
errata
jesli bedziesz wymienial dwa palniki na 3 lata ( o ile djczasowi, przepali sie ktorys wkrotce (sorry Staszek)) to wyjdzie 300 zyla na 3 lata - normalnie kredyt brac...
ps
zalozenie jest o wymianie dwoch - coby mialy ten sam zajefajny kolornasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adeksPytałem czy ktoś wie o światłach dedykowanych do Oktawki, a wy tutaj rozpoczynacie mi wywody na temat bajeranctwa ksenonów - załóżcie topic w Ogólne pod tytułem "Ksenony - bajeranckie lub nie" :diabelski_usmiech Ja prosiłem o konkretną odpowiedź, a wy piszecie co Wam pasuje :?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasjjak byłem pomocny to proszę o klik na pomógłnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
To ja Ci mowie, ze jak masz xenony to szkoda kasy na swiatla dzienne bo:
1) swiatla dzienne kosztuja, zarowki do nich tez
2) zuzywaja wiecej pradu niz xenony
3) jak to ma byc widoczne to ma swiecic a nie byc bajerem.
Twoj cyrk i Twoje malpki - jak dla mnie ten temat jest glupi :diabelski_usmiech
A jeszcze cos, Ci co mowia jak to malo oszczednie jest na zenonach.
Zestaw hiper mega swiecacych zarowek, ktore predzej czy pozniej znisza klosz to jakies 100zl na rok, bo 2-3 komplety trzeba rocznie. Auto ma 4,5 roku, a wiec 450zl wydalbym lekko na zarowki. Hmm zarnikow z zenona nie zmienialem, wiec puki co zenon jakos tam sie zwrocil, zakladam tez ze juz dawno zwykle lampy od eksperymentów z zarowkami mialyby bialy nalot wiec kolejne 500zl na nowe lampy. Hmm czyli 1000zl :roll:
Komentarz
-
-
Osobiście uważam tak:
Zalety xenonu w dzień:
1) xenon moc 35W, a nie 55W albo 100W jak w zwykłych lamapch
2) wygląd. Nikt mi nie powie, że Octa na xenonach w dzień wygląda źle
3) nie trzeba walić kasy w światła dzienne
4) które i tak najpewniej wyglądałyby ni przypiął ni przyłatał
Wady:
1) BRAK
[ Dodano: Czw 15 Mar, 07 23:41 ]
A tak w ogóle, to z tego co wiem, to nie ma niczego takiego dziwnego dedykowanego do OctyMarcin
Octavia 1,9TDi 140KM
Octavia RS TDi 170KM
Komentarz
-
-
adeks, to po co kupowałes sobie OII z xenonami skoro teraz nie chcesz ich uzywac???
Trzeba było nie wykładać dodatkowych 2.7kPLN i bys miał problem z głowy.
A tak to masz samochod z xenonami i kombinujesz.
PS.
Kup sobie swiatla do jazdy dziennej od 126P i zamontuj w zderzak napewno nie bedziesz narzekał na xenony tylko na to jak oszpeciłes samochod
Komentarz
-
-
to ja podam dane do bliczen:
1. 6 lat eksploatacji i 150 000 km przejechane 99,9% na swiatlach (xenony)
2. wymiana zarnikow (2szt. ale padla jedna) 200zl (Allegro, Osram)
3. Koszt wymiany 0zł (dzieki podpowiedzi kolegow z OCP )
4. POLECAMkrzychu
L&K 1,9TDI AHF 2001r + turbo 130. 185 tyś km
CB Cobra, B4, ATE_PD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jedrzejmWady:
1) BRAKnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar ale te nowe światełka dzienne to diodówki które zżerają poniżej 1 W. A twoje szwedzkie rachunki to z lat 80 kiedy ksenony to w tablicy Mendelejewa były.
_________________nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz